Bacon og timian komplementerer den sarte smag af ising og fløde. Når kartoflerne steges med i panden inden de bages, får de mere smag, og samtidig skæres tilberedningstiden væsentligt ned.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Ovnen forvarmes til 220 grader varmluft.
Kartoflerne skrælles og skylles.
Skær kartoflerne tyndt ud i skiver, gerne på et mandolinjern.
Løgene hakkes mellemfint.
Salaten skylles, plukkes i grove stykker i en skål og sættes til side.
Skyl og pluk bladene af timianen.
Bacon og løg steges i en smule olie i en meget stor pande, der kan gå i ovnen. Des større pande du bruger, des hurtigere bliver retten færdig.
Tilsæt kartoffelskiverne, og vend dem rundt i panden, så de bliver godt gennemvarme.
Tilsæt timianen, salt og peber.
Flad kartoflerne ud i panden, så overfladen bliver nogenlunde jævn.
Hæld fløden, og en bundskjuler vand hen over kartoflerne, dryp med god olivenolie, og sæt panden i ovnen til kartoflerne er møre.
Det tager imellem 15-20 minutter, alt efter hvor tykt et lag kartofler du har i panden, hvor mange du laver mad til, og hvor effektiv din ovn er.
Fisken foldes sammen til små pakker, der krydres med salt og et lille-bitte nip sukker.
Når kartoflerne er møre, laves små fordybninger ned i overfladen af dem, og fiskepakkerne lægges ned i fordybningerne. Dryp fisken med lidt olivenolie, eller pensel med lidt smør.
Bag i 5-7 minutter, til fisken lige netop er færdig.
Salaten vendes sammen med lidt god balsamico, olivenolie, salt og peber og serveres til fiskefadet.
~ Velbekomme ~
Kundekommentarer ()