Fiskegratin: Rens porrerne, snit dem i tynde skiver og skyl dem godt i koldt vand. Skyl også spinaten godt og fjern de groveste stilke. Varm lidt olie op på en pande og sauter porrerne 3-4 min. til de er næsten møre. Kom spinat, salt og peber ved og sauter videre, til spinaten er faldet sammen og væden fordampet. Dæk bunden af et lille fad med porre/spinatblandingen. Krydr rødspættefileterne med salt og peber, rul dem sammen og læg dem i fadet. Smelt smørret i en gryde uden det tager farve og rør melet i. Tilsæt mælken lidt ad gangen under kraftig piskning, så der ikke kommer klumper i saucen. Tag gryden af varmen og rør osten samt lidt salt, peber og revet muskatnød i. Hæld saucen over fisken og sæt fadet i ovnen. Bag det ved 220°C øverst i ovnen 15-20 min., til det har taget lidt farve.
Gulerødder: Skræl gulerødderne og skær dem i ½ cm tykke skiver på skrå. Rør honning og sennep sammen med salt og peber og vend gulerødderne heri. Bred dem ud på en bageplade og bag dem ved 220°C nederst i ovnen i omkring 20 min. De skal være møre, men stadig have et fast bid.
Server gratinen med gulerødderne, små kogte kartofler og en god grøn salat med syrlig olie/eddikedressing til. Groft brød vil også være godt til.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften