0
Gratineret rødspættefilet på søde vinterporrer, kartofler og bacon

Gratineret rødspættefilet på søde vinterporrer, kartofler og bacon

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødspættefiletporrerbagekartoflerpersillegulerødderbacon i tern
1 min.
Klargøring

Fisken duppes tør, og drysses med en smule salt og sukker.

Kartoflerne skylles, og skæres i tern på ca. 2x2 cm. Du behøver ikke skrælle kartoflerne, men kan gøre det, hvis du synes.

Porrerne soigneres, og skæres i skiver på skrå på omkring 1 cm. Kun den øverste, helt grove top af porren kan ikke bruges.
Porreskiverne skylles meget grundigt, da der kan gemme sig meget jord i en vinterporre.

Persillen skylles, og bladene hakkes mellemfint. Gem evt. et par fine blade til pynt, og gem også stilkene til senere.

Gulerødderne skrælles og skæres i stave til gnavegrønt.

 

bacon i ternporrerbagekartofler
10 min.
Basis

Bacon steges i lidt smør i en sauterpande eller i en pande med høje sider, der kan rumme hele retten og også gå i ovnen.

Når baconen er sprød, tages den op, og drænes på lidt køkkenrulle.

Kartofler og porrer steges i baconfedtet i 5-7 min., til porrerne begynder at falde sammen.

Hæld en god bundskjuler vand ned til grøntsagerne sammen med persillestilkene, og lad det hele simre under låg, til kartoflerne er møre.

Persillestilkene fiskes op, og grøntsagerne smages til med salt og peber.
Vend 2/3 af den hakkede persille ned til grøntsagerne og gem resten til grønt drys.

20 min.
Gratinering

Ovnen tændes på fuld varme og evt. også på grill.

Fileterne stables ovenpå hinanden, så der ligger 3 fileter i hver bunke.

Fordel fiskebunkerne ovenpå grøntsagerne, tryk dem forsigtigt ned, og fordel mornaysaucen over fisken.

Gratiner i ca. 10 min., til saucen er gylden, og fisken lige er gennembagt.

30 min.
Anretning

Den sprøde bacon og resten af persillen drysses over retten, og den sættes på bordet.  Gnavegulerødderne gives til ved siden af.

~ Velbekomme ~

 

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?