Brun kødet grundigt af i en tykbundet gryde i neutral olie. Tilsæt fintsnittede løg og hvidløg, og sauter dem med i 2-3 min. Tilsæt krydderiblandingen, men pas på - den er stærk! Tilsæt evt. halvdelen af krydderiet nu, og smag til med resten senere. Tilsæt flåede tomater, de forkogte bønner, der er drænet for vand, og til sidst evt. lidt vand, så det netop dækker kødet. Lad chilien simre uden låg ved svag varme, indtil retten begynder at jævne sig selv, og kødet er mørt. Det tager ca. 30-40 min. Husk at røre jævnligt. Smag til med salt, peber, lidt sukker samt evt. lidt mere chilikrydderi. Server straks.
Fif:
Har du lidt god mørk chokolade, kan en lille klump på størrelse med en tommelfingernegl (pr. person) være lækker, at afrunde smagen med.
Tænd ovnen på 215 grader.
Skær tortillas ud i nachos-lignende stykker. Fordel dem ud i et lag på en bradepande med bagepapir på. Sørg for, at der er luft imellem stykkerne. Dryp lidt god olivenolie på hver bid, og krydr med lidt salt. Bag dem i ovnen i 10-15 min., indtil de er sprøde og gyldne.
Kan også friteres i friture ved 180 grader, og dryppes af på en køkkenrulle. Drys så med salt.
Kom chili con carne i et ildfast fad, og kom totopos over. Riv cheddar over, og sæt fadet tilbage i ovnen, indtil osten er gratineret.
Som vist på billedet, toppet med cremefraiche. Server limebåde til, som presses over, ved servering.
Ingredienser: Spidskommen, indeholder: Koriander, chili, oregano, merian, sød paprika
Kundekommentarer ()