Hak løget fint og sauter det i en smule smør sammen med mandelflagerne til de er let gyldne. Skyl spinaten og slyng den tør. Kom spinat og rosiner (gerne lyse) på panden, krydr med salt og peber og sauter til spinaten er faldet sammen og væden dampet væk. Læg flynderfileterne op på række og fordel fyldet derpå. Saml fisken om fyldet og læg dem i et smurt ildfast fad. Kom hvidvin ved, dæk til med stanniol og bag 10 min. ved 200 grader. Smelt imens 2 spsk. smør i en lille kasserolle og kom mel og sennep ved.
Tag fadet ud af ovnen og tænd for grillen. Hæld væden fra fadet over i kasserollen og pisk glat. Tilsæt mælk - lidt ad gangen - til saucen er jævn og let cremet. Hæld saucen over fisken, drys med parmesan og gratiner under ovngrillen ca. 5 min. til overfladen er gylden - husk at holde øje med det!
Server retten med små kogte kartofler, en god tomatsalat og godt groft brød til.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften