0
Gratineret ising med pasta alla chitarra, palmekål og bagte tomater

Gratineret ising med pasta alla chitarra, palmekål og bagte tomater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durumhvedemel

Fremgangsmåde

Bagte tomater: Tomaterne halveres og sættes med skærefladen opad i et ildfast fad. Krydr med salt og peber samt lidt sukker eller honning, og dryp med lidt af din bedste olivenolie. Skyl timian og pluk bladene af - hak dem fint og drys over tomaterne. Bag tomaterne i ovnen ved 130 grader i 1 time til 5 kvarter – åbn gerne ovnen et par gange for at slippe damp ud. De skal være som semi-dried tomater. Du kan også sætte ovnen op til 175 grader – så er de klar på den halve tid! Men de bliver altså mere intense i smagen ved den lange tilberedning. Når tomaterne er færdige, holdes de lune, og ovnen sættes op til 225 grader.

Palmekål & rødløg: Pil rødløg og snit dem fint. Skyl palmekål grundigt, og fjern den nederste halvdel af den træede rib, der går i midten. Del bladene i rustikke stykker. Rist løgene af i lidt neutral olie til, de er gyldne. Kom finthakket hvidløg på, og rist med et minuts tid. Tilfør palmekålen og rist med sammen med et par klumper smør i ca. 2 minutter. Smag til med salt og peber.

Pasta alla chitarra: Kog pastaen i rigeligt godt saltet vand i 3-4 min. (Vandet skal smage salt som Middelhavet, siger italienerne!) Kom den kogte pasta i et dørslag, og vend den med de bagte tomater (og deres saft), de stegte palmekål og rødløgene.

Fisk: Krydr fileterne med salt og peber, og fold dem, så de er lige tykke. Kom dem i et ildfast fad med lidt olivenolie i bunden, og riv halvdelen af Pecorinoen over. Sæt fisken i en forvarmet ovn ved 225 grader og bag i 5-6 minutter til osten er gylden og fisken er færdig. Server straks.

Anretning: Som vist - riv det sidste Pecorino Romano over ved bordet !

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?