0
Gratineret ising med spaghetti, peberfrugtrelish og semi-dried tomater

Gratineret ising med spaghetti, peberfrugtrelish og semi-dried tomater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

cherry- eller blommetomater
1 min.
Semi-dried tomater:

Tomaterne halveres, og sættes med skærefladen opad i et ildfast fad. Krydr med salt og peber samt lidt sukker eller honning, og dryp med lidt af din bedste olivenolie. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 20 min. Åbn gerne ovnen et par gange for at slippe damp ud. Når tomaterne er færdige, holdes de lune, og ovnen sættes op til 225 grader.

rød peberfrugthvidløgrødløgbredbladet persillecitron
10 min.
Peberfrugtrelish:

Skyl peberfrugt, og skær den i tynde strimler. Pil rødløg og hvidløg, snit begge dele så fint du kan - skær dem evt. på et mandolinjern. Kom rigeligt olivenolie på en pande, og varm den op til medium varme sammen med de fintsnittede hvidløg. Når de så småt begynder at afgive duften af ristet hvidløg og bliver lysebrune, tilsættes rødløg og peberfrugter. Sauter ved medium varme, mens du vender ofte i et par min, uden at de tager farve. Tilsæt 2-4 spsk. sukker efter smag og al saften fra citronen. Lad det koge ind, så peberfrugterne nærmest glaseres af sukker og citron. Når det er glaseret færdigt, krydres med salt og peber samt friskhakket persille. 

spaghettipecorino romano
20 min.
Spaghetti alla chitarra:

Kog spaghettien i rigeligt, godt saltet vand i 3-4 min (Vandet skal smage salt som Middelhavet, siger italienerne). Kom den kogte spaghetti i et dørslag, og vend den med de bagte tomater og deres saft, peberfrugtrelishen samt 1/2 af pecorino-osten, der er revet fint.

isingfilet uden skind
25 min.
Fisk:

Krydr fileterne med salt og peber, og fold dem, så de er lige tykke. Kom dem i et ildfast fad med lidt olie i bunden, og riv den sidste halvdel af pecorinoen over. Sæt fisken i en forvarmet ovn ved 225 grader, og bag i 4-5 min, til osten er gylden, og fisken færdig. Server straks.

30 min.
Anretning

Som vist på billedet. Riv lidt citronskal og drys over.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?