Det er en god idé at starte med at gøre alle ingredienserne klar, og komme dem i små skåle hver for sig.
Skyl kapers i koldt vand i et par minutter, og hak dem fint. Pil og hak hvidløg. Skær nu den tørrede peperoncino chili i små stykker. Skær evt. oliven i skiver.
Pluk og hak basilikum, og gem lidt til pynt. Skyl og skær tomaterne i mindre stykker.
Riv parmesanen fint.
Kom en generøs mængde god olivenolie (1 spsk. pr. person) i en sautérpande. Tilsæt hvidløg og peperoncino chili, og rist igennem ved medium varme, til hvidløgene lige netop begynder at blive let gyldne. Mængden af peperoncino chili er en smagssag, men retten må godt have lidt bid. Tilsæt oliven og kapers, og lad det hele stege 1 minut under omrøring. Kom de skårede tomater på, og rist igennem i 2 minutter. Lad sugo'en simre i 4-5 min., og kom evt. lidt vand ved. Smag til med salt og godt med sort peber, og juster evt. sødmen med en smule sukker.
Kog imens pastaen i rigeligt, godt saltet vand, så den ikke klistrer sammen. Pastaen skal kun koge i 2-3 min.
Kom pastaen over på panden med sugo'en, og lad retten koge igennem. Vend rundt med ca 2/3 af den revne parmesan og hakket basilikum (gem lidt af begge til pynt).
Fif: Gem altid lidt af pastavandet til at fortynde sovsen med, hvis den er blevet for tyk.
Soigner fisken, og del den i portionsstykker. Krydr fisken med salt og peber. Kom fisken i et smurt ildfast fad. Fordel pasta og sugo over fisken, og drys det sidste af osten over. Bag hele herligheden i en forvarmet ovn ved 225 grader i 8-10 min., til fisken er gennembagt.
Som vist på billedet.
Foglie d'ulivo er frisk pasta formet som små olivenblade.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()