0
Gratineret kuller på  foglie d'ulivo pasta med sugo af oliven, kapers, tomat & basilikum

Gratineret kuller på foglie d'ulivo pasta med sugo af oliven, kapers, tomat & basilikum

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Pastaretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kaperssorte oliven, uden stenpeperoncino chili, helhvidløg
1 min.
Forberedelse:

Det er en god idé at starte med at gøre alle ingredienserne klar, og komme dem i små skåle hver for sig.

Skyl kapers i koldt vand i et par minutter, og hak dem fint. Pil og hak hvidløg. Skær nu den tørrede peperoncino chili i små stykker. Skær evt. oliven i skiver.

Pluk og hak basilikum, og gem lidt til pynt. Skyl og skær tomaterne i mindre stykker.

Riv parmesanen fint.

foglie d'ulivo pastaparmigiano reggiano (Parmesan)tomaterbasilikum
15 min.
Pasta:

Kom en generøs mængde god olivenolie (1 spsk. pr. person) i en sautérpande. Tilsæt hvidløg og peperoncino chili, og rist igennem ved medium varme, til hvidløgene lige netop begynder at blive let gyldne. Mængden af peperoncino chili er en smagssag, men retten må godt have lidt bid. Tilsæt oliven og kapers, og lad det hele stege 1 minut under omrøring. Kom de skårede tomater på, og rist igennem i 2 minutter. Lad sugo'en simre i 4-5 min., og kom evt. lidt vand ved. Smag til med salt og godt med sort peber, og juster evt. sødmen med en smule sukker.

Kog imens pastaen i rigeligt, godt saltet vand, så den ikke klistrer sammen. Pastaen skal kun koge i 2-3 min. 

Kom pastaen over på panden med sugo'en, og lad retten koge igennem. Vend rundt med ca 2/3 af den revne parmesan og hakket basilikum (gem lidt af begge til pynt).

Fif: Gem altid lidt af pastavandet til at fortynde sovsen med, hvis den er blevet for tyk.

kullerfilet uden skind
25 min.
Fisk:

Soigner fisken, og del den i portionsstykker. Krydr fisken med salt og peber. Kom fisken i et smurt ildfast fad. Fordel pasta og sugo over fisken, og drys det sidste af osten over. Bag hele herligheden i en forvarmet ovn ved 225 grader i 8-10 min., til fisken er gennembagt. 

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Foglie d'ulivo er frisk pasta formet som små olivenblade.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?