0
Gratineret kullerfilet med porrer i mild tikka kokossauce

Gratineret kullerfilet med porrer i mild tikka kokossauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kuller

Fremgangsmåde

Basmati ris: Kom risene i en sigte og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr pose ris) op med 1 tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris. Når vandet igen koger, røres en gang i risene, og der skrues ned, så de netop simrer (2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk, og lad risene hvile under låg i 10-12 minut¬ter. Slå dem løse med en gaffel, og server straks.

Sauce: Porre og peberfrugt renses, skæres i fine julienne (strimler) og lægges i koldt vand i 5-10 minutter. Rødløg og hvidløg hakkes fint og sauteres i en lille klat smør i en gryde. Tilsæt tikka masala og rist igennem, uden at det tager farve. (Vær forsigtig og smag til undervejs - Tikkaen er stærk). Tilsæt julienne af porre og peberfrugt og sauter det med et par minutter, uden at det tager farve. Tilsæt kokosmælk, og reducer saucen til en let cremet konsistens (ca. halvt ned), og smag til med salt og peber.

Fisk: Del fisken i portionsstykker, og krydr med salt og peber på begge sider. Fisken lægges i et smurt ovnfast fad, og den varme kar¬rykokossauce med garniture hældes over. Det hele gratineres i en 225 grader varm ovn i ca. 10-12 minutter.

Anretning: Som vist på billedet med masser af plukket koriander på toppen. Server med kogte ris.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?