Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 180 grader.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Pil og hak skalotteløg, og kog dem igennem med 1/2 dl. hvidvin pr. pers. Kog vinen ind til ca. det halve. Tilsæt urtebouillon og 1/2 dl. vand pr. pers. sammen med fintrevet skal fra lime (gem limesaften - den skal bruges igen senere, og gem også lidt skal til kompot).
Bouillonen koges ind igen til ca. halvdelen. Del smør (15-25 g pr. pers.) i små tern, som piskes i saucen. Sovsen smages til med salt og peber samt limesaft. NB - når smørret er tilsat, må sovsen ikke koge mere.
Tomaterne skæres i tern, og blandes i en skål sammen med finthakket rødløg, lidt revet limeskræl og hakket koriander (gem lidt hakket rødløg til svampene, og lidt koriander til pynt). Rør lidt olivenolie og limesaft i, og smag til med salt og peber. Kompotten placeres oven på fisken lige før servering.
Del svampene i mindre stykker, som ristes i smør på en pande. Herefter vendes de sammen med det sidste rødløg, og krydres med salt og peber.
Fisken skæres i portionsstykker, der er ens i tykkelse. Fisken krydres med salt, peber og lidt olivenolie, og bages i et ovnfast fad i en 180 grader varm ovn i 8-12 min.
Som vist på billedet: Kom ris i midten af en tallerken, placér et stykke fisk derpå, og top med tomatkompot. Fordel svampe og limesovs omkring. Drys med de sidste koriander.
Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.
Kommentarer og forslag til opskriften