0
Bagt lange med stegte svampe, tomatkompot, limesovs & ris

Bagt lange med stegte svampe, tomatkompot, limesovs & ris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris, basmati
1 min.
Kogte ris:

Kog risene efter anvisning på posen. Eller gør som jeg og følg følgende vejledning:

Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nylig fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!

Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller Jasminris efter denne metode! Tak Jesper!

skalotteløgurtebouillonlimesmørhvidvin
5 min.
Limesovs:

Pil og hak skalotteløg, og kog dem igennem med hvidvinen. Kog vinen ind til ca. det halve. Urtebouillon og 1/2 dl. vand pr. person, du laver mad til, tilsættes sammen med fintrevet skræl fra lime (gem limesaften - den skal bruges igen senere, og gem også lidt skræl til kompot). Bouillonen koges ind igen til ca. halvdelen. Del smør (15-25 g pr. person du laver mad til) i små tern, som piskes i saucen. Sovsen smages til med salt og peber samt limesaft. NB - når smørret er tilsat, må sovsen ikke koge mere.

tomaterrødløgkorianderlime
10 min.
Tomatkompot:

Tomaterne skæres i tern, og blandes i en skål sammen med finthakket rødløg, lidt revet limeskræl og hakket koriander (gem lidt hakket rødløg til svampene, og lidt koriander til pynt). Rør lidt olivenolie og limesaft i, og smag til med salt og peber. Kompotten placeres oven på fisken lige før servering.

blandede svamperødløg
20 min.
Svampe:

Del svampene i mindre stykker, som ristes i smør på en pande. Herefter vendes de sammen med det sidste rødløg, og krydres med salt og peber.

langefilet uden skind
25 min.
Fisk:

Fisken skæres i portionsstykker, der er ens i tykkelse. Fisken krydres med salt, peber og lidt olivenolie, og bages i et ovnfast fad i en 180 grader varm ovn i 8-12 min.

koriander
35 min.
Anretning:

Som vist på billedet: Kom ris i midten af en tallerken, placer et stykke fisk derpå, og top med tomatkompot. Fordel svampe og limesovs omkring. Drys med de sidste koriander. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?