0
Gratineret Limfjordshummer med hvidløgssmør

Gratineret Limfjordshummer med hvidløgssmør

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Sådan flækker du hummeren:

• Flæk hummeren på langs (se video ovenover) fra bagsiden med en kraftig, skarp kniv (En SKARP savtakket kniv kan være god)

• Fjern og kassér maven, der sidder helt fremme ved hovedet, lige bag ved øjne og følehorn, den er ca. på størrelse med en 50 øre. Fjern også den mørke tarmstreng der går gennem halen.

• Den grønne indmad og evt. rogn/koral er en delikatesse og den skal du endelig bare lade sidde.

• Knæk kløerne af - og giv dem et par forsigtige hug med en kødhammer, så der er åbent ind til kødet.

Hvidløgssmør: Skær hvidløget groft ud og knus det på et spækbræt med den brede side af en stor kniv - drys 1 tsk. groft salt på og mos videre med siden af kniven, til det er kørt til en fin puré. Rør det sammen med blødt smør (IKKE KÆRGAARDEN eller andet blandingsprodukt - MEN SMØR!) tilsæt finthakket persille, dijonsennep, rasp, citronsaft samt lidt af den gule skal fra en citron. Smag til med salt og peber.

Gratinering af hummer (se video ovenover): Læg de flækkede hummere i et ildfast fad med skalsiden nedad. Krydr nu med lidt salt (på kødet af hummeren) og fordel smørret hen over halen og den åbne del af kroppen. Forvarm en ovn til 250 grader. Gratiner hummerne i 4-5 minutter.

Anretning: Server de halve hummere på en stor flot VARM tallerken - kom et par citronbåde ved og pynt evt. med dildkviste. Server godt brød og smør dertil - og evt. en lækker salat.

Fif: Lav en lille skylleskål med fingerlunt vand og en lille tynd citronskive i - og sæt den på bordet ved hver couvert. Brug også gerne hummergafler - hvis du har det.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?