0
Gratineret lyssej i kartoffelmos med Bavnehøjost og broccolisalat

Gratineret lyssej i kartoffelmos med Bavnehøjost og broccolisalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

melede kartofler
1 min.
Lav kartoffelmosen

Tænd ovnen på 200 grader med grillfunktionen tændt.

Skræl kartoflerne, og skær dem ud i grove tern. Kom dem i en gryde med vand, så det dækker og et skud salt. Lad dem koge helt møre under låg. Dræn herefter vandet væk, tilsæt et godt skud olivenolie og/eller et par klatter smør, og mos kartoflerne med et piskeris. Smag til med salt og groftkværnet sort peber.

Bavnehøj ostenlyssejfilet uden skind
10 min.
Skær og bag fisken

Skær fisken i grove stykker på ca. 3x3 cm. Krydr dem med lidt salt, og fold dem forsigtigt sammen med kartoffelmosen. Bred fisk og kartoffelmos ud i et passende ildfast fad, og riv osten henover.

Bag i ovnen ca. 15-20 min., til osten er smeltet, og fisken er tilberedt.

citronfløde 38% (piskefløde)
15 min.
Lav syrnet fløde

Kom fløden i en skål og kom et godt skud citronsaft ned i. Smag til med salt, groftkværnet peber og evt lidt sukker. Fløden skal være godt syrlig. Pisk den sammen med en gaffel, så den tykner let.

broccolirødløgbabyspinat
20 min.
Lav salaten

Skær broccoli i tynde skiver, gerne på et mandolinjern, hvis du har. Snit løget super fint med en skarp kniv. Vend løg, broccoli og spinat sammen med den syrnede fløde, lige inden servering.

Chipotle (røget chili)
30 min.
Anretning

Drys den gratinerede mos med den røgede chili, når den kommer ud af ovnen. Anret på bordet med salaten i skåle.

Bonusinfo

Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.

Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?