0
Gratineret mørksej bagt med Sur-sød chilisauce dertil broccoli, tomat, oliven og perlebyg

Gratineret mørksej bagt med Sur-sød chilisauce dertil broccoli, tomat, oliven og perlebyg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlebyg
Perlebyg

Kog perlebyg i rigeligt, let saltet vand i 15 min. Lad dem dryppe af i en sigte. 

mørksejfilet uden skindflåede og hakkede tomaterraspGrønne Nocellara oliven, uden stenbroccoliSød chilisauce
5 min.
Saml retten

Del broccoli i små buketter.

Fordel perlebyg i et passende ildfast fad, og vend dem rundt med oliven og de flåede tomater.

Del fisken i portionsstykker, og krydr dem med salt og peber. Fordel fiskestykkerne i fadet.

Kom broccoli omkring fisken, og hæld den sur-søde chilisauce ovenpå fisken. Drys fisken med rasp, og kom et par klumper smør ovenpå hvert fiskestykke. 

Bag hele herligheden i en 225 grader forvarmet ovn i 12-15 min. 

25 min.
Anretning:

Som vist. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?