0
Gratineret mørksej i vadouvan med chia og kartofler

Gratineret mørksej i vadouvan med chia og kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mørksej, Sennep, Muskatnød, Mælk, Fløde

Fremgangsmåde

Grøntsager: Grøntsager soigneres og skylles. Champignons renses og skylles hurtigt i kold vand - skæres i skiver! Skalotteløg hakkes fint. Peberfrugt skæres i tynde strimler (julienne strimler).

Kartofler: Skrab/skrub de små kartofler og kog dem i vand med salt i ca. 15 min. til de er møre. Dræn vandet fra og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg og krydr med lidt godt salt.

Sauce: Hvidløg sauteres i en lille klat smør i en gryde – tilsættes vadouvan og ristes igennem uden at det tager farve, tilsæt svampe og julienne af rød peber og sauter med uden det tager farve et par minutter. Tilsæt fløde og reducer saucen til let cremet konsistens (ca. halvt ned!) riv halvdelen af parmesan i og smag til med salt og peber.

Fisk: Del fisken i portionsstykker og krydr med salt og peber på alle sider. Fisken lægges i et smurt ovnfast fad og den varme sauce med grønsager hældes over. Drys chiafrø over og riv igen lidt parmesan over og gratiner retten i en 225 grader varm ovn i 10-12 minutter.

Anretning: Som vist på billedet – drysset med det sidste parmesan og evt. lidt hakket persille, serveret med kartofler ved siden af.

Vadouvan er en aromatisk karrylignende blandingskrydderi, der er inspireret af det franske køkken.

Vadouvan indeholder: Spidskommen, sennepskorn, kardemomme, bukkehornsfrø, chili, gurkemeje, karryblade (ikke økologiske), muskatnød og nelliker. Vadouvan kan erstattes af anden god karry.

Bonusinfo

Vadouvan en aromatisk indisk karry, der er inspireret af det franske køkken.

Indeholder: Spidskommen, sennepskorn, kardemomme, bukkehornsfrø, chili, gurkemeje, karryblade, muskatnød og nelliker.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?