0
Gratineret mørksej med citron-estragoncrust, stegte svampe og blød polenta

Gratineret mørksej med citron-estragoncrust, stegte svampe og blød polenta

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mørksej, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
raspestragoncitron
1 min.
Citron-estragoncrust

Pluk estragon, og skyl den grundigt i koldt vand.

Dup estragonen tør, og blend den med lidt citronskræl, salt, peber og rasp. (Gem et par hele estragonblade til pynt).

polentamelparmigiano reggiano (Parmesan)
10 min.
Polenta

Kog 7,5 dl letsaltet vand (eller sødmælk, hvis du vil være lidt ekstra god ved dig selv) op, og rør det med polentaen.

Kog polentaen ved medium til lav varme under konstant omrøring i 2-3 min.

Lad polentaen hvile i 4-5 min. under låg.

Rør polentaen med revet parmesan samt 2-3 spsk. af din bedste olivenolie eller lidt koldt smør, og smag til med salt og peber.

Fif: Gem evt. lidt af polentaen til dagen efter, hvor den smager skønt skåret i skiver og stegt sprød i lidt olie på en pande.

mørksejfilet uden skind
15 min.
Fisk

Del fisken i portionsstykker, og læg dem i et smurt ovnfast fad.

Krydr med salt og peber.

Fordel citron-estragoncrust oven på fisken. Kom en generøs klump smør ovenpå eller dryp med god olivenolie.

Sæt fisken i en 225 grader varm ovn i 8-12 min. (afhængig af din ovn).

blandede svamperødløghvidløg
20 min.
Stegte svampe

Rens svampene, og del dem i mindre stykker.

Pil og hak rød- og hvidløg fint.

Rist svampene i halvt smør og halvt olivenolie, til de er gyldne og sprøde. Krydr dem med salt og peber, og kom finthakket rød- og hvidløg på.

30 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?