Kog risene efter anvisningen på posen.
Tænd ovnen på 225 grader.
Skær kødet af peberfrugterne, og kasser "kernehuset". Peberfrugtkødet skæres i julienne (strimler), og forårsløg soigneres og skæres i 2-3 cm lange stykker (gem den øverste grønne del til senere). Begge dele lægges i koldt vand i 5 min.
Rødløg og hvidløg pilles og hakkes fint og sauteres i en lille klat smør i en gryde.
Tilsæt tikka curry og rist igennem, uden at det tager farve (vær forsigtig, og smag til undervejs).
Tilsæt forårsløg og peberfrugt, og sauter det med et par minutter, uden at det tager farve. Tilsæt kokosmælk, reducer saucen til en let cremet konsistens (ca. halvt ned), og smag til med salt, sukker, peber.
Del fisken i portionsstykker, og krydr med salt og peber på begge sider. Fisken lægges i et ovnfast fad, og den varme karrykokossauce med garniture hældes over. Det hele gratineres i en 225 grader varm ovn i ca. 10-12 minutter. Snit imens de grønne toppe fra forårsløg fint, og skyl og pluk korianderen.
Som vist på billedet med masser af plukket koriander og forårsløgtoppe på toppen. Server med de kogte ris.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften