0
Gratineret mørksej med porrer i stærk sumatra karry/kokossauce

Gratineret mørksej med porrer i stærk sumatra karry/kokossauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mørksej, Jordnødder, Soya, Nødder

Fremgangsmåde

Ris: Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med 1 tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris. Når vandet igen koger, røres en gang i risene, og der skrues ned, så de netop simrer (2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk, og lad risene hvile under låg i 10-12 minut¬ter. Slå dem løse med en gaffel og server straks.

Sauce: Porre og peberfrugt renses, skæres i fine julienne (strimler) og lægges i koldt vand i 5-10 minutter. Rødløg og hvidløg hak¬kes fint og sauteres i en lille klat smør i en gryde. Der tilsættes karrypasta (pas på, den er ret hot), og det hele ristes igennem ,uden at det tager farve. Tilsæt julienne af porre og peberfrugt, og sauter med, uden at det tager farve et par minutter. Tilsæt kokosmælk og fishsauce, reducer saucen til en let cremet konsistens (ca. halvt ned), og smag til med salt og peber.

Fisk: Del fisken i portionsstykker, og krydr med salt og peber på begge sider. Fisken lægges i et smurt ovnfast fad. Den varme kar¬rykokossauce med garniture hældes over,og det hele gratineres i en 225 grader forvarmet ovn i ca. 10-12 minutter.

Anretning: Som vist på billedet med masser af plukket koriander på toppen. Server med kogte ris.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?