Kog risene efter anvisning på posen.
Tænd ovnen på 225 grader.
Porre og courgette renses, skæres i fine julienne (strimler).
Løg og hvidløg hakkes fint, og sauteres i en lille klat smør i en gryde.
Tilsæt karry, og rist igennem i 1 minut, uden at det tager farve.
Tilsæt julienne af porre og courgette, og sautér med et par minutter, uden at det tager farve.
Tilsæt fløde, og reducér saucen til en let cremet konsistens (ca. halvt ned). Riv masser af parmesan i (gem lidt til fisken), og smag til med salt og peber.
Del fisken i portionsstykker, og krydr med salt og peber på begge sider.
Skyl og halvér tomaterne, og vend dem med lidt salt og sukker i en skål.
Fisken lægges i et smurt ovnfast fad, og den varme karryfløde med garniture hældes over.
Fordel tomaterne omkring fisken med skærefladen opad.
Riv det sidste parmesan og drys over, og gratinér retten i en 225 grader varm ovn i ca. 10-12 minutter.
Som vist på billedet med kogte ris.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()