0

Gratineret mørksej med porrer og courgetter i karry-parmesanfløde og ris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk leveres i bakker, der kan sættes i en varm ovn på en kold rist - ikke på en varm bageplade/bradepande. Husk dog at tage lågene af, da de ikke tåler varme.

Sæt fisk, ris og grønt, husk at tage låget af, ind i en varm ovn. Hæld evt. sauce og grønt over fisken. Ovnen skal stå på 200 grader og det skal have ca. 20 minutter. Efter 10 minutter røres rundt i grønten og risene.

Tjek at fisken er gennem varmet, før du fordeler på tallerknerne og serverer.

Velbekomme! 

Ingredienser til 2 pers./4 pers.: 

Fisk: MØRKSEJFILET

Nettovægt: ca. 300 g/ca. 600 g. 

Grønten: HØNSEFOND, porre, squash, FLØDE, løg, PARMESAN, hvidløg, maizena, karry, salt og peber.

Nettovægt: ca. 300 g/ 600 g. 

Ris: Ris, vand og salt.

Nettovægt: ca. 400 g/ 800 g. 

  • Levering 10. august – bedst før 11. august
  • Levering 12. august – bedst før 13. august 

Producent: Rosendal’s Madhus, Havnevej 9, 9970 Strandby. 

Fisk

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 339 kJ / 81 kcal

Fedt 0,3 g

heraf mættede fedtsyrer 0,1 g

Kulhydrat 0,0 g

heraf sukkerarter 0,0 g

Kostfibre 0,0 g

Protein 19,3 g

Salt 0,1 g

 

Grønten

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 319 kJ / 76 kcal

Fedt 5,7 g

heraf mættede fedtsyrer 3,6 g

Kulhydrat 3,6 g

heraf sukkerarter 1,4 g

Kostfibre 1,1 g 25,3 g

Protein 2,1 g

Salt 0,78 g

 

Ris

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 761 kJ / 182 kcal

Fedt 0,6 g

heraf mættede fedtsyrer 0,1 g

Kulhydrat 39,4 g 3

heraf sukkerarter 0,0 g

Kostfibre 0,4 g

Protein 3,9 g

Salt 0,2 g

 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?