0

Gratineret mørksej med rødbederisotto, basilikum og pinjekerner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Forberedelse: Rist pinjekernene på en tør pande og hak dem. Hak 4 stk hvidløg fint. Riv parmesanosten fint og hak basilikummen. Disse 4 ingredienser skal deles i 2 portioner - halvdelen skal bruges til risottoen og halvdelen til fisken.

Hak skalotteløgene fint. S

Skræl rødbederne grundigt og riv dem fint på et rivejern (eller skær dem i tynde strimler på et mandolinjern). Skyl risene grundigt i flere hold koldt vand og dræn dem.

Fisk: Bland hvidløg, parmesanost, basilikum og pinjekerner (halvdelen af ovenstående blanding) sammen med 1-2 spsk. cremefraiche. Smag til med salt og peber. Del fisken i passende stykker og læg dem i et ovnfast fad med lidt olie i bunden. Krydr hvert stykke fisk med salt og peber på alle sider og fordel derefter et jævnt lag af cremefraicheblandingen på fisken. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 8-10 min. - sæt derefter ovnens grillfunktionen i gang og lad den grille til fisken er gratineret og er flot gylden. Servér straks.

Rødbederisotto: Sauter 4 stk hvidløg og skalotteløg i en gryde i lidt olivenolie og smør til de er "klare" uden tage farve. Krydr med salt og peber. Hæld risene i gryden og sauter dem i 1-2 min. til de er "klare". Tilsæt rødbederne og lad dem sautere med i et par minutter. Tilsæt hvidvin og kog den ind til det halve. Dæk herefter risene med kogende vand og kog videre mens du hele tiden rører i risene. Tilsæt løbende mere vand og fortsæt til risene er møre - men stadig har bid (ca. 12-15 min.). Det er vigtigt, at du rører undervejs - ellers brænder risene på. Vend parmesanosten i risottoen og rør rundt til den når op til lige under kogepunktet. Tilsæt resten af cremefraichen og rør den godt rundt i risottoen (herefter må risottoen IKKE koge). Smag til med salt, peber og lidt citronsaft. Vend til sidst pinjekerner og basilikum i.

Server sprøde blade af hjertesalaten til.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?