0
Gratineret mørksej med rødbederisotto, basilikum og pinjekerner

Gratineret mørksej med rødbederisotto, basilikum og pinjekerner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Forberedelse: Rist pinjekernerne på en tør pande, hak dem, og drys med lidt fin salt. Hak hvidløgene fint. Riv parmesanosten fint, og hak basilikummen. Disse 4 ingredienser skal deles i 2 portioner – halvdelen skal bruges til risottoen og halvdelen til fisken. Hak skalotteløgene fint. Skræl rødbederne grundigt, og riv dem fint på et rivejern (eller skær dem i tynde strimler på et mandolinjern). Skyl risene grundigt i flere hold koldt vand, og dræn dem.

Fisk: Bland hvidløg, parmesanost, basilikum og pinjekerner sammen med 1-2 spsk. cremefraiche. Smag til med salt og peber. Del fisken i passende stykker, og læg dem i et ovnfast fad med lidt olie i bunden. Krydr hvert stykke fisk med salt og peber på alle sider, og fordel derefter et jævnt lag af cremefraicheblandingen på fisken. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 8-10 min. Sæt derefter ovnens grillfunktion i gang, og lad den grille til fisken er gratineret og er flot gylden. Server straks.

Rødbederisotto: Sauter hvidløg og skalotteløg i en gryde i lidt olivenolie og smør, til de er klare uden at de tager farve. Krydr med salt og peber. Hæld risene i gryden, og sauter dem i 1-2 min. til de er klare. Tilsæt rødbederne, og lad dem sautere med i et par minutter. Tilsæt evt. 1-2 dl hvidvin eller æblemost (hvis du har, ellers duer det fint uden) og kog ind til det halve. Dæk herefter risene med kogende vand, og kog videre, mens du hele tiden rører i risene. Tilsæt løbende mere vand, og fortsæt til risene er møre, men stadig har bid (ca. 12-15 min.). Det er vigtigt, at du rører undervejs, ellers brænder risene på. Vend revet parmesanost i risottoen, og rør rundt, til den når op til lige under kogepunktet. Tilsæt resten af cremefraichen, og rør den godt rundt i risottoen (herefter må risottoen IKKE koge). Smag til med salt, peber og lidt citronsaft. Vend til sidst pinjekerner og hakket basilikum i.

Anretning: Server sprøde blade af hjertesalaten, der er vendt i god olivenolie og lidt citronsaft, dertil.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?