0
Gratineret rødspættefilet "florentine" med Himmelbjergost, spinat, spidskål & nye kartofler

Gratineret rødspættefilet "florentine" med Himmelbjergost, spinat, spidskål & nye kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Klassiske fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartofler
1 min.
Kartofler:

Skrab og skyl kartoflerne grundigt, og kog dem møre i rigeligt godt saltet vand. Lad dem dampe af, og vend dem med lidt smør og godt salt. 

Himmelbjergostspinatspidskål
5 min.
Forberedelse:

Rib spinaten, og kasser stilkene. Fjern de yderste blade og stokken på kålen, og snit den, så fint du kan. Skyl kål og spinatblade grundigt koldt vand, evt. over 2 omgange, og slyng dem tørre i en salatslynge. Riv osten på den fine side af et rivejern. 

rødspættefilet
10 min.
Fisk:

Krydr fiskefileterne med salt og peber, og fold dem til paupietter ved at rulle dem fra den tynde spidse "haleside" mod den brede tykke "hovedside". Sæt til side.

bechamelsovsHimmelbjergostspinatspidskål
15 min.
Sovs, kål og spinat:

Kog bechamelsovsen op i en gryde. Pas på, den ikke brænder på. Kom evt. en sjat mælk eller fløde ved. Når sovsen koger tilsættes 2/3 af osten, og sovsen koges igennem under omrøring. Kom kål og spinat i gryden, og kog det igennem i 1 min. Smag til med salt og peber. 

rødspættefiletHimmelbjergost
20 min.
Sådan samles retten:

Find et passende ildfast fad frem, og smør det grundigt med smør. Kom fisken i det smurte ildfaste fad. Hæld sovs, kål og spinat over og fordel det jævnt ud. Drys med det sidste ost. Kom hele herligheden i en 225 grader forvarmet ovn i 12-15 min., til fisken er gennembagt, og saucen er gylden.

35 min.
Anretning:

Som vist med kartofler på siden.

Bonusinfo

Himmelbjergost er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne utrolig fine faste ost. De lokale økologiske landmænd gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav om høj mælkekvalitet. Køerne går frit langs Himmelbjerget rod, hvor der er en meget frodig natur. Mælken holdes i separate tanke og føres skånsomt ind i de små ostekar på kun 1000 liter, hvor osteprocessen foregår, hvorefter den presses nænsomt i de gamle osteforme. Osten modnes i 12-16 mdr. på GRAND fromages Affinageri. Osten er fast med fine toner af karamel, brændte mandel og er fint afrundet med en let syre. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?