0
Gratineret rødspætte/skærisingfilet med kartofler Provençal & cheddarost

Gratineret rødspætte/skærisingfilet med kartofler Provençal & cheddarost

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Skærising, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
farmhouse cheddarflåede og hakkede tomaterrød peberfrugtgrøn courgettetimianhvidløg
1 min.
Tomatsauce:

Skær courgette og peberfrugt i julienne (fine strimler). Brug gerne et mandolinjern. Sauter af i en tykbundet gryde i lidt neutral olie. Pil og finthak hvidløget, og sauter det med i et par minutter. Tilsæt flåede tomater og plukket og hakket timian. Smag til med salt og peber samt en smule sukker. Riv halvdelen af osten, kom den i saucen, kog igennem og sæt saucen til side. 

små kartofler
10 min.
Kartofler:

Kog de rå kartofler i rigeligt, godt saltet vand i 7-8 minutter. Dræn vandet fra, og lad dem dampe lidt af i en sigte.

skærisingfilet uden skindsmå kartofler
20 min.
Fisk & kartofler:

Krydr fiskefileterne med salt og peber, og fold dem på midten (se video ovenover), så de bliver lige tykke i hver ende. Kom de kogte afdryppede kartofler i et smurt ildfast fad, og fordel fisken omkring. Hæld saucen med fyld over fisk og kartofler, og riv det sidste ost over. Kom fadet i en forvarmet ovn ved 225 grader i 12-15 minutter.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Pynt gerne med lidt timian.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?