0
Gratineret skærising med porrer og champignons i karry-parmesanfløde

Gratineret skærising med porrer og champignons i karry-parmesanfløde

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

ris, basmati
1 min.
Kogte ris:

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra. 

hvidløgporrerbrun mark-champignonzittauerløgmadras karryparmigiano reggiano (Parmesan)fløde 38% (piskefløde)
2 min.
Sauce & garniture:

Porrer skæres i fine julienne (strimler), og lægges i koldt vand i 5-10 min.

Champignons skæres i skiver.

Løg og hvidløg hakkes fint, og sauteres i en lille klat smør i en gryde sammen med madras karry og champignons. Krydr med salt og peber.

Tilsæt julienne af porrer, og sauter dem med et par minutter, uden at de tager farve.

Tilsæt fløde, og reducer saucen til en let cremet konsistens (ca. halvt ned). Riv masser af parmesan i (gem lidt til fisken), og smag til med salt og peber.

skærisingfiletparmigiano reggiano (Parmesan)
20 min.
Fisk:

Krydr fileterne med salt og peber på begge sider. Fold fisken, så den er lige tyk i begge ender. (fold den tynde side ind under den tykke).

Fisken lægges i et smurt ovnfast fad, og den varme karryfløde med garniture hældes over.

Riv det sidste parmesan, og drys det over. Gratiner retten i en 225 grader forvarmet ovn i 8-10 min.

35 min.
Anretning:

 Som vist på billedet med kogte ris.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.