Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Sørg især for at rense porrerne grundigt! Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (brug mindst 2 liter til 300 g ris - ligesom når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger!
Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Porrer skæres i fine julienne (strimler), og lægges i koldt vand i 5-10 min.
Champignons skæres i skiver.
Løg og hvidløg hakkes fint, og sauteres i en lille klat smør i en gryde sammen med madras karry og champignons. Krydr med salt og peber.
Tilsæt julienne af porrer, og sauter dem med et par minutter, uden at de tager farve.
Tilsæt fløde, og reducer saucen til en let cremet konsistens (ca. halvt ned). Riv masser af parmesan i (gem lidt til fisken), og smag til med salt og peber.
Krydr fileterne med salt og peber på begge sider. Fold fisken, så den er lige tyk i begge ender. (fold den tynde side ind under den tykke).
Fisken lægges i et smurt ovnfast fad, og den varme karryfløde med garniture hældes over.
Riv det sidste parmesan, og drys det over. Gratiner retten i en 225 grader forvarmet ovn i 8-10 min.
Som vist på billedet med kogte ris.
Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften