0
Gratineret skærising med porrer og champignons i karry-parmesanfløde

Gratineret skærising med porrer og champignons i karry-parmesanfløde

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Sørg især for at rense porrerne grundigt! Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris
1 min.
Kogte ris:

Kog risene efter anvisning på posen. Eller gør som jeg, og følg følgende vejledning: 

Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nylig fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!  

Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller jasminris efter denne metode! Tak Jesper! 

hvidløgporrerbrun mark-champignonzittauerløgmadras karryparmigiano reggiano (Parmesan)fløde 38% (piskefløde)
2 min.
Sauce & garniture:

Porrer skæres i fine julienne (strimler), og lægges i koldt vand i 5-10 min.

Champignons skæres i skiver.

Løg og hvidløg hakkes fint, og sauteres i en lille klat smør i en gryde sammen med madras karry og champignons. Krydr med salt og peber.

Tilsæt julienne af porrer, og sauter dem med et par minutter, uden at de tager farve.

Tilsæt fløde, og reducer saucen til en let cremet konsistens (ca. halvt ned). Riv masser af parmesan i (gem lidt til fisken), og smag til med salt og peber.

skærisingfiletparmigiano reggiano (Parmesan)
20 min.
Fisk:

Krydr fileterne med salt og peber på begge sider. Fold fisken, så den er lige tyk i begge ender. (fold den tynde side ind under den tykke).

Fisken lægges i et smurt ovnfast fad, og den varme karryfløde med garniture hældes over.

Riv det sidste parmesan, og drys det over. Gratiner retten i en 225 grader forvarmet ovn i 8-10 min.

35 min.
Anretning:

 Som vist på billedet med kogte ris.

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?