0
Gratineret isingfilet med kogte persillerødder og linser

Gratineret isingfilet med kogte persillerødder og linser

Hovedingrediens:
Fisk
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Inden du starter

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønne linser
1 min.
Kog linser

Tænd ovnen på 220 grader alm. ovn med grillen tændt.

Sæt linserne over at koge ca. 15 min. i en kasserolle med rigeligt vand og lidt salt.

bechamelsovsHimmelbjergostisingfilet uden skind
4 min.
Gratinér fisken

Rul fiskefiletterne sammen til små ruller, og læg dem tæt i et ildfast fad. Hæld sovsen over, og riv osten henover. Krydr med lidt salt og friskkværnet sort peber. Vent lidt med at sætte fisken i ovnen.

persillerødder
10 min.
Kog rødderne

Skræl rødderne og kom dem op i en gryde med vand, så det lige dækker, og med et godt skud salt. Lad dem koge under låg til de lige nøjagtigt er møre, og slipper en kniv. 

15 min.
Bag fisken

Sæt fisken i ovnen og bag ca. 12-15 min. til den er gylden på toppen, og fisken er mør.

dildskalotteløg
20 min.
Hak løg og dild

Hak dilden, både stilke og blade, med en kniv. Hak skalotteløgene super fint, ligeledes med en kniv.

Hæld vandet fra rødderne og tilsæt lidt olivenolie, dild og skalotteløg til gryden, og vend løst rundt.

30 min.
Anretning

Anret de drænede linser i en dyb tallerken med fisk og sovs ovenpå og rødder på siden.

Bonusinfo

Himmelbjergost er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne utrolig fine faste ost. De lokale økologiske landmænd gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav om høj mælkekvalitet. Køerne går frit langs Himmelbjerget rod, hvor der er en meget frodig natur. Mælken holdes i separate tanke og føres skånsomt ind i de små ostekar på kun 1000 liter, hvor osteprocessen foregår, hvorefter den presses nænsomt i de gamle osteforme. Osten modnes i 12-16 mdr. på GRAND fromages Affinageri. Osten er fast med fine toner af karamel, brændte mandel og er fint afrundet med en let syre. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?