0
Gratineret torsk med nye gulerødder og grønne asparges

Gratineret torsk med nye gulerødder og grønne asparges

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Dildsmør: Tag smørret ud af køleskabet en halv time før brug så det er blødt. Rør med sennep og rasp samt masser af finthakket dild med 1/2 del af smørret.

Kartofler: Skrub eller skrab de nye kartofler og kog dem med en god håndfuld salt i rigeligt vand. Når de har kogt i ca. 12 minutter tilføres dildstilkene og kartoflerne koges nu møre. Hæld straks vandet fra og damp dem lidt af. Tilfør en god klat smør og et drys med hakket dild, sæt låg på igen - ryst let og server.

Gulerødder og asparges: Skræl gulerødderne og flæk dem på den lange led - lad gerne lidt af den grønne top sidde på! Skyl de grønne asparges (se video ovenover) fra hoved mod bund - bræk den nederste fjerdedel af og kasser denne. Skyl alle grøntsager grundigt og kom dem på en pande der har låg. Tilsæt et par klumper smør, olivenolie samt 2-3 spsk. vand og lidt salt samt 1-2 spsk sukker. Damp under låg i 1 minut - fjern låg og damp videre indtil alt vandet er fordampet - lad nu grøntsagerne stege til smør og sukker karamelliserer omkring grøntsagerne. Smag til med salt og peber.

Fisk: Kom fisken i et smurt ildfast fad. Krydr med salt og peber og fordel dildsmørret over fisken. Sæt den i en en 200 grader forvarm ovn i ca. 10-12 minutter til fisken er færdig og gylden.

Anretning: Som vist.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?