0
Gratineret kuller med porrer og courgetter i mild karry-parmesanfløde

Gratineret kuller med porrer og courgetter i mild karry-parmesanfløde

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmati
1 min.
Ris

Kog risene efter anvisning på posen.

hvidløgporrergrøn courgettezittauerløgmadras karryparmigiano reggiano (Parmesan)fløde 38% (piskefløde)
2 min.
Sauce og garniture

Tænd ovnen på 225 grader.

Porre og courgette renses, skæres i fine julienne (strimler), og lægges i koldt vand i 5-10 minutter.

Løg og hvidløg hakkes fint, og sauteres i en lille klat smør i en gryde.

Tilsæt karry, og rist igennem i 1 minut, uden at det tager farve.

Tilsæt julienne af porre og courgette, og sautér med et par minutter, uden at det tager farve.

Tilsæt fløde, og reducér saucen til en let cremet konsistens (ca. halvt ned). Riv masser af parmesan i (gem lidt til fisken), og smag til med salt og peber.

kullerfilet uden skindtomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktail
10 min.
Fisk

Del fisken i portionsstykker, og krydr med salt og peber på begge sider.

Skyl og halvér tomaterne, og vend dem med lidt salt og sukker i en skål.

Fisken lægges i et smurt ovnfast fad, og den varme karryfløde med garniture hældes over.

Fordel tomaterne omkring fisken med skærefladen opad.

Riv det sidste parmesan og drys over, og gratinér retten i en 225 grader varm ovn i ca. 10-12 minutter.

20 min.
Anretning

 Som vist på billedet med kogte ris.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?