0

Thai green curry med havkat, peanut og broccoli

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Thai
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

havkatfilet uden skindlime
1 min.
Fisk

Del fisken i mindre stykker (3-4 pr pers.), kom stykkerne i en skål, og vend dem med lidt fint salt og revet limeskal. Lad fisken salte på køl til senere.

jasminris
3 min.
Kogte ris

Kog risene efter anvisning på posen. Eller gør som jeg, og følg følgende vejledning:

Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nylig fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!

Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller jasminris efter denne metode! Tak Jesper!

broccolirød peberfrugtkoriander
5 min.
Grøntsager

Skær peberfrugt i tynde strimler. Soignér broccoli, og del den i små buketter. Pluk koriander.

grøn karrypastanam pla (fiskesauce)peanutbutterkokosmælklime
15 min.
Curry

Kom lidt neutral olie i en tykbundet gryde, og varm op til medium varme. Tilsæt karry (pas på den er STÆRK, så prøv dig frem). Rist igennem i et par minutter, uden at den brænder på. Kom kokosmælk og peanutbutter på, og lad det simre under omrøring i 2-3 min. Kom de ordnede grøntsager i, og kog dem med under låg i 2-3 min. Smag til med fishsauce samt lidt (rør)sukker og limesaft. Kom fisken i, og vend forsigtigt rundt. Lad retten komme tilbage til kogepunktet - sæt låg på gryden. SLUK og vent 1-2 minutter til du serverer. 

Fif: hvis du, som jeg, elsker smagen af hårdt stegt fisk, kan du med fordel stege de små fiskestykker på en meget varm pande i lidt neutral olie, inden du kommer dem i curryen.

 

korianderlime
30 min.
Anretning

Som vist på billedet med lime og koriander.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?