0
Grilée diable af Hopballe kyllingevinger med diablesauce, majskolber og ærteskud

Grilée diable af Hopballe kyllingevinger med diablesauce, majskolber og ærteskud

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Grønne kødretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sennep, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Gluten, Selleri, Fløde, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Hopballe Mølle kylling, vingerkylling grillée diable krydderidijon senneprasp
1 min.
Kylling:

Kom vingerne i en skål. Vend rundt med halvdelen af krydderierne, sennep (gem 1/3 til sovsen), salt og peber. Kom vingerne i en bradepande med bagepapir i bunden, og drys med rasp. Tryk raspen lidt fast på vingerne, og kom gerne lidt smeltet smør over dem.

Kom vingerne i en 225 grader forvarmet ovn i 30-40 min., til de er gyldne, sprøde og møre.

brune ris
10 min.
Ris:

Kog risene efter anvisning på pakken.

ærteskudmajskolber
15 min.
Grønt:

Soigner majskolberne. Skyl ærteskuddene grundigt, og lad dem stå i iskoldt vand, til de skal bruges.

Kog majskolberne i rigeligt, godt saltet vand i 10-12 min. Vend de kogte majs med lidt smør og salt.

fløde 38% (piskefløde)
30 min.
Sovs:

Når kyllingen er mør, gylden og sprød, tages vingerne op af fadet, og der hældes 0,5-1 dl vand på, som blandes med den fond/saft der ligger i bradepanden. Kog evt. fonden igennem på komfuret, hvis bradepanden kan tåle det.

Sigt væden over i en lille kasserolle, kom fløden på, og kog igennem sammen med det sidste krydderi. Smag saucen til med salt, peber og det sidste sennep. 

45 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Blend evt. saucen med en stavblender og en lille klump smør, og server retten med de kogte ris.

 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Grillé diable krydderi indeholder:

50% urtebouillon, 25% gule sennepsfrø, 20% sød paprika, 5% cayenne peber

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?