Moussaka: Skær auberginen i ½ cm tykke skiver, drys dem med salt og lad dem trække i 20 min. Skrub kartoflerne godt, skær også dem i ½ cm tykke skiver og kog dem knapt møre i letsaltet vand (i ca. 8 min.). Snit løg, gulerødder, rensede pebre og squash i små tern og hak 2 fed hvidløg fint. Varm lidt olie op i en gryde og rist løg og gulerødder i 3-4 min. Tilsæt snackpebre, squash og hvidløg og rist videre til grøntsagerne er let gyldne. Tilsæt drænede bønner, tomater, tomatpure, bouillonterning (vælg selv om det skal være en hønse-, okse- eller grøntsagsterning), 2 spsk. oreganoblade, salt og peber, kog det op og lad det simre i ca. 20 min. Skyl imens auberginerne, pres væden ud og dup dem tørre. Varm lidt olie op på en pande, rist aubergineskiverne gyldne og dryp dem af på køkkenrulle. Smag saucen til med salt, peber og evt. et nip sukker. Taglæg grøntsagssauce, auberginer og kartofler i et lille ovnfast fad med høj kant og hæld mornaysaucen over. Drys et godt lag rasp over, dryp med lidt ekstra olie og bag i en 175 grader varm ovn i 30-40 min. til overfladen er gylden og sprød.
Fisk: Krydderolie: Pluk den resterende oregano og al persillen og hak det groft. Pil 1 fed hvidløg og hak det fint. Kom det hele i en skål sammen med revet citronskal, ½ dl olie, et godt nip salt og friskkværnet peber. Skyl fiskene, dup dem tørre og gnid dem godt ind i halvdelen af krydderolien, Læg dem på grillen ved medium varme og grill dem i 3-4 min. på hver side. Pres imens 2 spsk. citronsaft ned i den resterende krydderolie, tilsæt yderligere 1 spsk. olie og smag til. Anret de grillede fisk på tallerknerne, dryp olien over og server straks.
Server sammen med en sprød grøn salat og en god tzatziki.
Kundekommentarer ()