0

Grillede gourmetrejer med citronmarinerede asparges og chili-basilikummayo

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Mayonnaise: Kom rensede chilier, basilikumblade og 1 fed hvidløg i foodprocessoren og findel det. Kom mayonnaisen ved og kør det et øjeblik til det hele er rørt sammen. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Asparges: Riv skallen af citronen og pres efterfølgende saften af. Kom begge dele i en kasserolle sammen med sukkeret og kog det ned til det halve ved middelsvag varme. Bræk den træede ende af aspargeserne og læg dem pænt på række. Stik et langt træspyd hele vejen igennem alle hovederne og tilsvarende igennem enderne. Dryp med lidt olie, krydr med salt og peber og grill asparges”tæppet” ca. 3 min. på hver side ved ikke alt forhøj varme. Læg de varme asparges på et fad, træk spyddene ud og hæld den nedkogte citron over. Lad det marinere et øjeblik og server.

Rejer: Krydr rejerne med lidt salt og peber og kom dem i en foliebakke med en smule olie, citronskallerne og 2 hele fed hvidløg. Sæt bakken på grillen over høj varme og rist rejerne 4-8 min. alt efter størrelse. Fjern citron og hvidløg og server straks de varme rejer. Husk at pille rejerne.

Server retten med masser af godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Rejer fås i utallige versioner, men de absolut bedste er dem, der koges på havet umiddelbart efter fangsten.

Vores lækre søkogte Gourmet Rejer er fanget i den danske del af Skagerrak lige nord for Skagen, derefter kogt på havet og bragt til dig i løbet af få dage. En delikatesse i verdensklasse. 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.