Chimichurri er en grøn salsa, der er fantastisk at dyppe grillet kød i.
I Argentina, hvor denne sauce stammer fra, serverer man aldrig kød uden en skål Chimichurri på siden!
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skrab/skrub de nye kartofler, og kog dem i vand med godt med salt i ca. 15 min. Dræn vandet fra, og lad kartoflerne trække i 5 min. under låg. Skær kartoflerne i skiver, og kom dem i en stor skål. Drys straks med salt og peber, og vend rundt.
Rør en dressing sammen af den grove sennep og lidt god eddike (fx rødvinseddike eller balsamico). Derefter piskes dobbelt mængde af din bedste olivenolie deri samt ca. halvdelen af chimichurri-krydderierne. Pluk, skyl og hak persillen, og vend den i chimichurri-dressingen.
Smag dressingen til med salt, peber og lidt sukker.
Soigner gulerødderne, skyl og skrub eller skræl dem. Del dem på langs, og vend dem med lidt god olivenolie, salt og peber.
Rør det hakkede kød med det sidste chimichurri-krydderi samt lidt salt.
Form det hakkede kød til 2 små hakkebøffer pr. person, og vikl en skive bacon omkring. Gør den evt. fast med en (træ)tandstik.
Grill bøfferne og gulerødderne i 2-3 min. på hver side.
Pil og snit rødløg, så fint du kan.
Vend de grillede gulerødder sammen med de lune kartofler, de snittede rødløg og chimichurri-dressingen.
Som vist på billedet.
Chimichurri krydderi indeholder:
25% Tørret oregano, 25% spidskommen, 20% korianderfrø, 10% sort peber, 10% paprika flager, 10% chili flager
Kommentarer og forslag til opskriften