0
Grillede gulerødder med fregola, spinat og svampe

Grillede gulerødder med fregola, spinat og svampe

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerødder med top
1 min.
Grill gulerødderne

Tænd ovnen på 230 grader varmluft med grillfunktionen tændt. Sæt samtidig en stor grydefuld vand over at koge til pasta. Husk et godt skud salt.

Gnid gulerødderne med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Spred gulerødderne ud på en bageplade og bag dem i ca 25 min., til de har taget godt med farve og er møre med bid.

Bemærk, laver du mad til 1 kuvert kan du sagtens stege gulerødderne på en pande istedet. Bare sørg for at de tager godt med farve.

Fregola sarda
5 min.
Kog pastaen

Når vandet koger, tilsætter du pastaen og koger ca. 10-12 min. til den er al dente.

spinatportobellosvampehvidløgcitrontimiansquash
10 min.
Grøntsager

Snit spinaten i tynde strimler. Fjern de groveste af stilkene. Skær svampene i kvarte. Snit hvidløget i tynde skiver. Skær squashen i store tern. Pluk citrontimian ud i blade.

citrontimiancreme fraiche 38%hvidløg
20 min.
Lav saucen

Dræn pastaen over i en sigte og sæt gryden over blus igen. Kom creme fraiche og hvidløg op i gryden og kog det let ind, så det tykner en smule.

Træk så gryden fra varmen og kom citrontimian ned i. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

portobellosvampespinat
25 min.
Steg svampene

Steg svampene 3-4 min på en stor pande i en smule olie. Kom så spinaten på og rør rundt, så den falder en smule sammen. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.

30 min.
Anretning

Anret pasta i bunden af en dyb tallerken med grillede gulerødder, svampe, spinat og squash ovenpå. Slut af med at komme et par skefulde sauce over retten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn. 

Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.