Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 230 grader varmluft med grillfunktionen tændt. Sæt samtidig en stor grydefuld vand over at koge til pasta. Husk et godt skud salt.
Gnid gulerødderne med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Spred gulerødderne ud på en bageplade og bag dem i ca 25 min., til de har taget godt med farve og er møre med bid.
Bemærk, laver du mad til 1 kuvert kan du sagtens stege gulerødderne på en pande istedet. Bare sørg for at de tager godt med farve.
Når vandet koger, tilsætter du pastaen og koger ca. 10-12 min. til den er al dente.
Snit spinaten i tynde strimler. Fjern de groveste af stilkene. Skær svampene i kvarte. Snit hvidløget i tynde skiver. Skær squashen i store tern. Pluk citrontimian ud i blade.
Dræn pastaen over i en sigte og sæt gryden over blus igen. Kom creme fraiche og hvidløg op i gryden og kog det let ind, så det tykner en smule.
Træk så gryden fra varmen og kom citrontimian ned i. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
Steg svampene 3-4 min på en stor pande i en smule olie. Kom så spinaten på og rør rundt, så den falder en smule sammen. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.
Anret pasta i bunden af en dyb tallerken med grillede gulerødder, svampe, spinat og squash ovenpå. Slut af med at komme et par skefulde sauce over retten.
Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn.
Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!
Kundekommentarer ()