Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader på grill funktion.
Læg gulerødderne hele på en bageplade, og sæt dem ind i ovnen ca. 10-15 cm. under grillen. Bag gulerødderne i ca. 15-20 min., til de har taget godt med farve, men hold godt øje med, at de ikke brænder helt af.
Kog linserne ca. 15 min. i rigeligt vand med et skud salt.
Bring en kasserolle med vand i kog. Når vandet bulderkoger, tilsætter du æggene, og koger i nøjagtig 6 min. Kom herefter æggene over i koldt vand, så de ikke koger videre.
Fjern de groveste stilke på grønkålen, og skær resten i grove strimler. Snit hvidløg i tynde skiver.
Varm en pande op ved mellemhøj varme, og tilsæt lidt olie eller en klat smør. Kom hvidløgene på panden, og lad dem sautere 1-2 min., uden at tage farve, og kom så grønkål på. Vend rundt til grønkålen er faldet en smule sammen, og tilsæt så creme fraichen. Lad den koge ind og stuve grønkålen. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
Anret de drænede linser på en tallerken med gulerødder, stuvet grønkål og æg ovenpå. Slut af med at krydre ægget med salt og friskkværnet sort peber, og drys til sidst lidt røget paprika over retten.
Kundekommentarer ()