Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Læs opskriften grundigt igennem før start.
Tænd ovnen på 200 grader på grill funktion. Læg gulerødderne hele på en bageplade og sæt den ind i ovnen ca. 10-15 cm. under grillen. Bag gulerødderne til de har taget godt med farve - men hold godt øje med at de ikke brænder helt af. Ca. 15-20 min.
Kog linserne i en kasserolle i rigeligt vand med et skud salt. Ca. 15 min.
Bring en kasserolle med vand i kog. Når vandet bulderkoger, tilsætter du æggene og koger i nøjagtigt 6 min. Kom herefter æggene over i koldt vand, så de ikke koger videre.
Fjern de groveste stilke på spinaten og skær resten igennem et par gange med en kniv. Snit hvidløgene i tynde skiver.
Varm en pande op ved mellemhøje varme og tilsæt lidt olie eller en klat smør. Kom hvidløgene på panden og lad dem sautere 1-2 min. uden at tage farve og kom så spinaten på. Vend rundt til spinaten er faldet en smule sammen og tilsæt så creme fraichen. Lad den koge ind og stuve spinaten. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
Anret de drænede linser på en tallerken med gulerødder, stuvet spinat og æg ovenpå. Slut af med at krydre ægget med salt og friskkværnet sort peber - og drys til sidst lidt røget paprika over retten.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()