Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang og find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft og tænd for grillfunktionen. Du behøver ikke skrælle gulerødderne, men du skal lige fjerne toppen.
Halver gulerødderne på langs, vend dem med et par dråber olivenolie og bred dem ud på en bageplade. Bag i toppen af ovnen til de har taget farve i kanterne og er møre - ca. 20 min.
Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den i en gryde og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Tilsæt også lidt salt.
Kog i 8-10 min. under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte.
Skær radiserne i halve og krydr dem med lidt salt. Lad dem trække i en skål i mindst 10 min.
Rist nødderne på en tør pande, til de har taget lidt farve.
Pluk dilden ud i blade. Snit stilkene fint med en kniv.
Halver citronen, og steg den på skærefladen på samme pande, til den har taget masser af farve.
Vend radiserne sammen med valnødder, dildstilke og masser af saft fra den brændte citron
Rengør panden fra før og sæt den over høj varme igen. Tilsæt lidt olie. Fold fiskefileterne på langs, så de bliver dobbelt så tykke. Steg dem hårdt på panden - ca. 2-3 min på hver side. Krydr med lidt salt og friskkværnet sort peber.
Smør en god klat ricotta ud i bunden af en dyb tallerken, og krydr den med lidt olivenolie, salt og et godt skud friskkværnet, sort peber.
Anret bulgur og fisk ovenpå, og kom bagte gulerødder og salat på siden.
Drys med dildblade.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()