0

Grillede hele dorader med krydderurteolie og siciliansk caponata

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Caponata: NB: Serveres stuetempereret! Skær aubergine og squash i mellemstore tern. Snit bladselleri, skalotteløg og 1 fed hvidløg i små tern og halver cherrytomaterne. Varm et godt skvæt olie op på en stor pande og rist aubergine og squash til de er fint gyldne. Tag dem af panden, tilsæt lidt ekstra olie og sauter selleri og skalotteløg uden de tager farve. Tilsæt hvidløg og chiliflager, sauter videre i 1-2 min. og rør tomatpassata (eller purerede flåede tomater) og vineddike i. Krydr med salt og peber, kog saucen op og lad den simre i 5 min. Vend aubergine, squash, cherrytomater, kapers, grofthakkede oliven og 4 spsk. vand i, læg låg på og lad det simre i yderligere 10-15 min. Tag gryden af varmen, smag til med sukker, vineddike, salt og peber og lad caponataen køle ned til stuetemperatur. Anret, drys med friskhakket persille (gem halvdelen til fisken) og server.

Fisk: Kom 1 fed hvidløg, basilikumblade, halvdelen af persillen, revet citronskal og citronsaft (fra den halve citron), 4 spsk. olie, salt og peber i en foodprocessor og kør det til en ensartet olie. Dup fiskene tørre og lav to ridser i skindet på hver side. Pensl med et tyndt lag olie og krydr med salt og peber. Varm en grillpande godt op og grill fiskene i 3-5 min. på hver side (afhængig af tykkelsen). Læg dem på et varmt fad, dryp krydderolien over og server.

Server sammen med en sprød grøn salat og en cremet polenta, frisk pasta eller bare godt italiensk brød.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?