Salsa: Skær tomaterne i tern. Skræl agurken, halver den på langs, skrab kernerne ud og skær kødet i små tern. Hak skalotteløget helt fint og striml persillen. Vend tomater, agurk, skalotteløg, persille, kapers, finthakkede ansjoser, olie, eddike, salt og peber sammen og lad salsaen trække 10 min. inden den smages til.
Fisk: Dup fiskene tørre og fri for løse skæl mv. Pensl fiskene indvendigt og udvendigt med et tyndt lag smør og krydr godt med oregano, salt og peber. Læg fiskene på en middelvarm grill og giv dem 3-5 min. på hver side, afhængig af tykkelse - til de er møre. Pres lidt citronsaft over inden servering.
Giv halve kartofler bagt med hele hvidløgsfed og citronskal, en sprød grøn salat og pitabrød til.
Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).
ANSJOSER ALLE KAN LIDE
Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.
UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER
Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.
Kommentarer og forslag til opskriften