Kartoffelbøffer: Skrub kartoflerne, kog dem i 5 min. og pil skrællen af. Riv kartoflerne ned i en skål og rør æg og lidt salt og peber i. Hak dilden fint og tilsæt den sammen med revet skal af den halve citron, 2 spsk. citronsaft og 3 spsk. olie. Rør massen godt sammen og form den til små eller større bøffer. Steg bøfferne gyldne og let sprøde på begge sider i lige dele olie og smør.
Jomfruhummere: Flæk jomfruhummerne hele vejen igennem med en skarp kniv, fjern den sorte tarmstreng og læg jomfruhummerne i en passende størrelse bradepande. Pres hvidløgene og rør dem med 35 g smeltet smør, et nip salt og et godt kværn peber. Grill dem 4-6 min. under ovngrillen – kødet skal kun lige være mælkehvidt. Tag hummerne af bradepanden, anret dem på varme tallerkner og hold dem lune under et klæde. Hæld 1 dl vand (eller skaldyrsfond) og cognac i bradepanden, skrab let med en træpalet og sigt det hele over i en kasserolle. Kog skyen ind til det halve, rør fløden i og kog videre til ønsket konsistens. Rør finthakket persille i og smag til med salt og peber.
Server sammen med godt brød og en sprød grøn salat med fx asparges og ærter i.
Kommentarer og forslag til opskriften