0

Grillede jomfruhummere med cognacflødesky og kartoffelbøffer med dild og citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Jomfruhummere, Fløde, Æg, Krebsdyr, Fiskeben, Selleri, Sulfitter, Mælk

Fremgangsmåde

Kartoffelbøffer: Skrub kartoflerne, kog dem i 5 min. og pil skrællen af. Riv kartoflerne ned i en skål og rør æg og lidt salt og peber i. Hak dilden fint og tilsæt den sammen med revet skal af den halve citron, 2 spsk. citronsaft og 3 spsk. olie. Rør massen godt sammen og form den til små eller større bøffer. Steg bøfferne gyldne og let sprøde på begge sider i lige dele olie og smør.

Jomfruhummere: Flæk jomfruhummerne hele vejen igennem med en skarp kniv, fjern den sorte tarmstreng og læg jomfruhummerne i en passende størrelse bradepande. Pres hvidløgene og rør dem med 35 g smeltet smør, et nip salt og et godt kværn peber. Grill dem 4-6 min. under ovngrillen – kødet skal kun lige være mælkehvidt. Tag hummerne af bradepanden, anret dem på varme tallerkner og hold dem lune under et klæde. Hæld 1 dl vand (eller skaldyrsfond) og cognac i bradepanden, skrab let med en træpalet og sigt det hele over i en kasserolle. Kog skyen ind til det halve, rør fløden i og kog videre til ønsket konsistens. Rør finthakket persille i og smag til med salt og peber.

Server sammen med godt brød og en sprød grøn salat med fx asparges og ærter i.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?