0

Grillede jomfruhummere med krydderurter, salat af grønne asparges og citronsauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Salat: Bræk den træede del af alle aspargeserne og skyl dem godt. Snit dem i 2 mm tynde skrå skiver og giv dem et dyp i spilkogende letsaltet vand. Overhæld straks med koldt vand og dryp dem godt af. Pisk olie, appelsinsaft, salt og peber godt sammen og smag til. Vend aspargeserne i dressingen og lad salaten trække lidt.

Sauce: Kom bouillon og fløde i en lille gryde, krydr med salt og (hvid) peber og kog den lidt ind. Jævn saucen med maizena og smag den til med citronskal. Sigt den evt. inden servering, hvis saucen skal være helt glat.

Hummere: Læg hver hummer på maven og fold halen helt ud. Flæk halen ved at stikke en stor kniv ned lige bag ved rygskjoldet (knivsæggen vendes mod halespidsen) og tryk den ned igennem skal og kød. Fjern den sorte tarmstreng og vrid den flækkede hale lidt udad, så kødet vender opad. Hak skalotteløg og basilikum helt fint og bland det med persille, dild, smeltet smør, salt og peber. Læg jomfruhummerne på en bageplade og dryp kryddersmørret på hummerkødet. Sæt bagepladen under ovngrillen ved 230°C i 8-10 min. til halerne er gyldne på toppen.

Anretning: Læg jomfruhummerne pænt på et stort fad og sæt det på midten af bordet. Server aspargessalaten og citronsaucen til sammen med fx en bagt tomatsalat og små nye kogte kartofler eller friskbagt brød.

Tip til tilbehør: Bagt tomatsalat: Lav en klassisk tomatsalat af cherrytomater, lidt hakket rødløg, forårsløg i tynde skiver, lidt frisk basilikum, en olie/eddikedressing samt salt og peber. Anret den pænt i et ildfast fad og sæt fadet i ovnen ved 175°C i 10-15 min. til salaten er gylden i kanterne.

Kommentarer og forslag til opskriften