0

Grillede kammuslinger på gulerodspuré med lun bacon/avokadovinaigrette og persille/hasselnøddeolie

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kammuslinger, Fløde, Hasselnødder, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder

Fremgangsmåde

Olie: Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 grader til hinderne er mørke og krakelerede. Gnid hinderne af i et rent viskestykke og lad kernerne køle lidt af. Skyl persillen, slyng den tør og fjern de groveste stilke - gem 5-10 blade til vinaigretten. Kom nødder, persille, et godt nip salt og lidt peber i foodprocessoren og sæt den i gang. Tilsæt straks olie i en lind stråle til konsistensen er tæt og ensartet. Smag til med salt og peber.

Puré: Skræl gulerødderne, skær dem i grove tern og pil 1 fed hvidløg. Damp begge dele godt møre i lidt letsaltet vand. Hæld vandet fra, kom rødder og hvidløg i en blender sammen med fløde og et kværn peber og kør det helt glat. Kom puréen tilbage i gryden, smag til og hold den varm ved sagte varme indtil servering.

Vinaigrette: Skær baconen i 1 cm brede stykker på tværs af skiverne. Rist dem sprøde på en tør pande og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Rens panden - men gem 2 spsk. baconfedt til vinaigretten. Hak 1 fed hvidløg fint og striml den gemte persille. Befri avokadoen for skal og sten og skær resten i små tern. Varm baconfedtet op på panden og tilsæt hvidløg, ½ dl vand, citronsaft og sukker. Lad det simre i 1 min. under omrøring. Krydr med friskkværnet peber og lidt salt og rør avokadotern, persille og bacon i.

Muslinger: Rids et ternet mønster på hver side af kammuslingerne - kun 1-2 mm dybt - og pensl dem med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber og grill muslingerne i ca. 1 min. på hver side ved høj varme - de må endelig ikke få for længe, så bliver de seje og tørre.

Anretning: Kom en grydeskefuld puré på hver varme dybe tallerken og smør det let ud i en lille cirkel. Fordel kammuslingerne på midten, top med vinaigretten og dryp olien rundt om.

Server straks sammen med fx bagte rødbedefritter, en sprød grøn salat og godt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?