0

Grillede knurhaner med kompot af gulerødder og havtorn, rugbrødschips og blomkålssalat med hasselnødder, tranebær og karse

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kompot: Skræl gulerødderne og riv dem groft. Varm 2 spsk. olie op i en kasserolle og sauter gulerødderne i 3 min. uden de tager farve. Tilsæt rørsukker, 2 spsk. æbleeddike og et nip salt og kog det op. Vend havtornene i og lad det simre sagte til det er kogt ind til en tyk kompot. Smag til med sukker eller æbleeddike og køl kompotten lidt af inden servering.

Chips: Skær rugbrødet i 1-2 mm tynde skiver på et mandolinjern. Læg skiverne på en bageplade, pensl dem med et tyndt lag olie og drys med lidt salt. Bag skiverne i en 200 grader varm ovn i ca. 10 min. til de er gyldne og sprøde og køl af på køkkenrulle.

Salat: Rist nødderne på en tør pande til hinderne krakelerer og nøddekernerne er gyldne. Gnid hinderne af i et rent viskestykke og hak nødderne groft. Del blomkålen i mellemstore buketter og snit dem helt tyndt på et mandolinjern. Er bladene flotte, så snit også dem med – de smager super godt og giver ekstra farve til salaten! Klip karsen og kom den i en stor skål sammen med blomkål, nødder og tranebær. Dressing: Pisk 4 spsk. olie, 2 spsk. æbleeddike, lidt salt og peber godt sammen og smag til. Vend dressingen i salaten 10 min. før servering, smag til og lad den trække.

Fisk: Dup fiskene tørre, lav to dybe snit på hver side og pensl med et tyndt lag olie. Krydr med salt og peber og grill dem i 4-5 min. på hver side - afhængig af tykkelse - til de er møre. Det kan gøres over kul, på en grillpande eller under en ovngrill.

Server sammen med små kogte eller råstegte kartofler.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?