Kompot: Skræl gulerødderne og riv dem groft. Varm 2 spsk. olie op i en kasserolle og sauter gulerødderne i 3 min. uden de tager farve. Tilsæt rørsukker, 2 spsk. æbleeddike og et nip salt og kog det op. Vend havtornene i og lad det simre sagte til det er kogt ind til en tyk kompot. Smag til med sukker eller æbleeddike og køl kompotten lidt af inden servering.
Chips: Skær rugbrødet i 1-2 mm tynde skiver på et mandolinjern. Læg skiverne på en bageplade, pensl dem med et tyndt lag olie og drys med lidt salt. Bag skiverne i en 200 grader varm ovn i ca. 10 min. til de er gyldne og sprøde og køl af på køkkenrulle.
Salat: Rist nødderne på en tør pande til hinderne krakelerer og nøddekernerne er gyldne. Gnid hinderne af i et rent viskestykke og hak nødderne groft. Del blomkålen i mellemstore buketter og snit dem helt tyndt på et mandolinjern. Er bladene flotte, så snit også dem med – de smager super godt og giver ekstra farve til salaten! Klip karsen og kom den i en stor skål sammen med blomkål, nødder og tranebær. Dressing: Pisk 4 spsk. olie, 2 spsk. æbleeddike, lidt salt og peber godt sammen og smag til. Vend dressingen i salaten 10 min. før servering, smag til og lad den trække.
Fisk: Dup fiskene tørre, lav to dybe snit på hver side og pensl med et tyndt lag olie. Krydr med salt og peber og grill dem i 4-5 min. på hver side - afhængig af tykkelse - til de er møre. Det kan gøres over kul, på en grillpande eller under en ovngrill.
Server sammen med små kogte eller råstegte kartofler.
Kommentarer og forslag til opskriften