0
Grillede köfta kebabs af Limfjords-lam med tomatsalat med kota og persille-tabbouleh

Grillede köfta kebabs af Limfjords-lam med tomatsalat med kota og persille-tabbouleh

Hovedingrediens:
Lam
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

zittauerløghvidløgbulgurtabbouleh krydderibredbladet persilleTomater på stilkKota-ost
1 min.
Persille-tabbouleh

Kog bulgur i rigeligt letsaltet vand i 5-6 min. Hæld bulguren i en sigte, så overskydende væde kan dryppe fra.

Pil og hak hvidløg fint. Pluk, skyl og hak persillen. Vend den hakkede persille (brug 1/2) i den let afkølede bulgur.

Tilsæt generøse mængder af god velsmagende ekstra jomfru olivenolie og tabboulehkrydderiet. Smag til med lidt god eddike, finthakket hvidløg (brug det halve her), lidt sukker, salt og peber. Skær tomaterne i tynde skiver, og fordel dem i ét lag på et stort fad. Fordel persille-tabbouleh over tomaterne, og smuldr osten over hele herligheden. Top med lidt god olivenolie og sort peber.

 

hakket lammekødKofta kebab krydderibredbladet persillehvidløgzittauerløg
20 min.
Köfta kebabs

Kom bambuspindene i en flad bakke, og hæld kogende vand over. Dette bevirker, at pindene ikke brænder, når du skal grille med dem senere. Lad dem ligge i vandet i mindst 10 min.

Rør kødet sejt med salt, lidt sukker og Kofta kebabmixet.

Tilsæt finthakket løg, det sidste hakkede hvidløg og det sidste hakkede persille. 

Form små ovale ”deller” (3 pr. person), og stik evt. en bambuspind i hver kofta (ikke strengt nødvendigt - men har du det, er det hyggeligt!)

Pensl med olie, og grill koftaerne over direkte ild eller på en grillpande. Når de er sprøde, gyldne og gennemstegte, er de klar. Krydr med salt og peber under grillningen.

30 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Tabbouleh krydderi indeholder: 50% spidskommen, 25% koriander, 10% persille, 10% mynte, 5% sort peber.

Bonusinfo

Kofta kebab krydderi indeholder:

Spidskommen 30%, Korianderfrø 20%, allehånde 10%, kanel 10%, sort peber 10%, Cayenne 5%, ingefær 5%, tørret hvidløg 5% og tørret persille 5%

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?