0
Grillede köfta kebabs med tomatsalat med kota og persille-tabbouleh

Grillede köfta kebabs med tomatsalat med kota og persille-tabbouleh

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grill
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Kom bambuspindene i en flad bakke, og hæld kogende vand over. Dette bevirker, at pindene ikke brænder, når du skal grille med dem senere. Lad dem ligge i vandet i mindst 10 minutter.
  2. Kom bulgur i en skål sammen med 1 tsk. salt pr. pose bulgur, og hæld kogende vand over, til det står 2-3 cm over bulguren.
  3. Lad bulguren trække i 10-15 min.
  4. Hæld bulguren i en sigte, så overskydende væde kan dryppe fra.
  5. Pil og hak hvidløg fint.
  6. Pluk, skyl og hak persillen.
  7. Vend den hakkede persille (brug 1/2) i den let afkølede bulgur.
  8. Tilsæt generøse mængder af god velsmagende ekstra jomfru olivenolie og tabboulehkrydderiet.
  9. Smag til med lidt god eddike, finthakket hvidløg (brug det halve her), lidt sukker, salt og peber.
  10. Skær tomaterne i tynde skiver, og fordel dem i ét lag på et stort fad. Fordel persille-tabbouleh over tomaterne, og smuldr osten over hele herligheden. Top med lidt god olivenolie og sort peber.
  11. Rør kødet sejt med salt, lidt sukker samt Kofta kebabmixet.
  12. Tilsæt finthakket løg, det sidste hakkede hvidløg og det sidste hakkede persille.
  13. Form små ovale ”deller” (3 pr. person), og stik en bambuspind i hver kofta.
  14. Pensl med olie, og grill koftaerne over direkte ild. Når de er sprøde, gyldne og gennemstegte, er de klar. Krydr med salt og peber under grillningen.
Anretning

Som vist på billedet.

Kofta kebabmix indeholder: Spidskommen 30%, Korianderfrø 20%, allehånde 10%, kanel 10%, sort peber 10%, Cayenne 5%, ingefær 5%, tørret hvidløg 5% og tørret persille 5%

Tabboulehkrydder indeholder: spidskommen, korianderfrø, persille  og sort peber.

Bonusinfo

Tabbouleh krydderi indeholder: 50% spidskommen, 25% koriander, 10% persille, 10% mynte, 5% sort peber.

Bonusinfo

Kofta kebab krydderi indeholder:

Spidskommen 30%, Korianderfrø 20%, allehånde 10%, kanel 10%, sort peber 10%, Cayenne 5%, ingefær 5%, tørret hvidløg 5% og tørret persille 5%

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?