0
Grillede koteletter med paraguayos, spidskål og syltet lime og sriracha

Grillede koteletter med paraguayos, spidskål og syltet lime og sriracha

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Syltet lime: Skyl lime og skræl skallen af med en tyndskræller (KUN det grønne). Skær skallen i så fine strimler som muligt (brug evt. et juliennejern). Læg dem i en lille skål, tilsæt ½ tsk. fint salt og saften fra limen og lad det trække i 10 minutter.

Lime & timianolie: Hæld samme mængde af din bedste olivenolie over den syltede limeskal (+ lagen) og kom masser af plukket og finthakket timian i sammen med knust sort peber.

Perlebyg: Kog den skyllede perlebyg i rigeligt letsaltet vand i ca. 12-15 min. (afhængig af hvor meget bid du vil have i dem). Dræn overskydende væde fra og lad dem afkøle let – kom dem i en skål.

Kød: Krydr kødet med salt og sort peber og grill (eller steg på en grillpande!) kødet på direkte varme i 2-3 minutter på hver side sammen med de hele hvidløgsfed. Tag kød og hvidløg af grillen og lad kødet trække tildækket i 5 minutter et lunt sted.

Grillede spidskål og paraguayos: Flæk spidskålet og fjern evt. de yderste blade - grill det 2-3 minutter direkte på skærefladen - krydr med salt og peber. Halver paraguayos, fjern og kassér stenene og del dem i kvarte - grill skærefladen på direkte HÅRD varme i 1-2 minutter. Kom dem i skålen sammen med de kogte perlebyg – de hele grillede hvidløg samt evt. kødsaften fra de trækkende koteletter og vend rundt med halvdelen af lime/timianolien – smag til med salt og peber samt evt. lidt sukker.

Anretning: Som vist på billedet – fordel sriracha saucen over retten og hæld det sidste lime/timianolie over alle elementer på tallerkenen.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?