Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Pil og hak hvidløg og rødløg fint, og pluk og hak persillen. Tag halvdelen af alle tre ting fra til salaten senere. Skær agurker og tomater i tern.
Rør kødet med den ene halvdel af de hakkede løg, hvidløg, hakket persille samt krydderiblandingen og et par spsk. god olivenolie. Krydr med salt. Dæk farsen med et viskestykke, og lad den hvile, mens du forbereder en grill eller grillpande til medium varme, og laver salaten.
Kom agurker og tomat i en skål, og krydr med salt. Lad dem stå i 5 min. Vend nu med lidt god lys eddike samt det sidste hakkede persille, løg og hvidløg. Vend rundt, og smag til med lidt sukker, peber og evt. mere salt.
Lav en arayes ad gangen ved at skære en åbning i pitabrødet. Fordel kødfyldet i pitaerne, og tryk dem let sammen, så de er lige tykke, og fyldet er jævnt fordelt.
Pensl pitaerne med olivenolie, og grill dem enten på en grillpande eller en grill, indtil fyldet er gennemstegt og brødet er sprødt. Det tager ca. 5 min. pr. side. Vend pitabrødet ofte, og pensl med olie et par gange undervejs. Pas på, de ikke brænder på.
Som vist på billedet med en god klat yoghurt til.
Arayes krydderi indeholder:
40% korianderfrø, 20% spidskommen, 20% sort peber, 10% kanel, 10% persille
Kundekommentarer ()