0
Grillede sommermakreller med spidskål og mandel-persille haydari

Grillede sommermakreller med spidskål og mandel-persille haydari

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartoflerbredbladet persillesmør
1 min.
Kartofler:

Skrub kartoflerne grundigt, og skyl dem.

Kog kartoflerne i rigeligt, godt saltet vand i 18-20 min. Lad kartoflerne dampe af i et dørslag.

Vend kartoflerne med smør, god salt og skyllet, hakket persille (brug 1/2).

rød peberfrugtmandlerbredbladet persillehvidløgKotahaydari krydderimix
5 min.
Mandel & persille Haydari:

Skyl de røde peberfrugter, gnid dem med lidt olie, og grill dem på direkte varme, til de er MEGET mørke - faktisk helt sorte.

Tag peberfrugterne af grillen, og kom dem i en skål, der tildækkes med film eller stanniol.

Rist mandlerne på en pande - evt. på grillen - til de er gyldne.

Pluk og skyl resten af persillen.

Når de røde peberfrugter er let afkølede efter ca. 10 min, fjernes det sorte skind og kernerne. Begge dele kasseres.

Blend de bagte peberfrugter med 1 fed hvidløg pr. person, kota, de ristede mandler og den plukkede persille.

Brug nu blenderens pulsfunktion (allerbedst er det at bruge en foodprocessor).

Smag til med haydari krydderimix samt salt og peber.

Hvis Haydarien er for tyk, spædes op med lidt vand og/eller god olivenolie.

spidskål
20 min.
Spidskål:

Halvér spidskålen. Fjern evt. de yderste blade, hvis de ikke er pæne.

Skyl kålen grundigt i koldt vand.

Gnid den ind i god olivenolie, salt og peber.

Grill kålen ved direkte varme på skærefladen, til der er et tydeligt grillmønster.

Vend kålen, og grill den et par min på den anden side også.

Fordel mandel-persille haydari på skærefladen.

hele makrellerhvidløgrosmarin
25 min.
Grillede makreller:

Skyl makrellerne i koldt vand både indeni og udenpå. Dup dem tørre med køkkenrulle, og smør dem med god olivenolie. 

Krydr fisken både udenpå og indeni med salt og peber.

Fyld dem op med et letknust hvidløgsfed samt lidt rosmarin.

Grill makrellerne over direkte varme i 5-6 min på hver side. Krydr igen med salt og peber. 

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet!

 

Velbekomme.

Bonusinfo

Haydari krydderimix indeholder:

  • 40% paprika (sød)
  • 20% røget paprika (bittersød)
  • 15% spidskommen
  • 15% sort peber
  • 5% chili
  • 5% cayenne peber

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?