0
Grillede ribeyesteaks med siciliansk caponata

Grillede ribeyesteaks med siciliansk caponata

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Caponata er en italiensk grøntsagsret, især baseret på auberginer. Retten stammer fra Sicilien og findes i et utal af variationer.

Allergener:
Soya, Sesam, Bladselleri, Mælk, Sennep, Sulfitter

Fremgangsmåde

grøn courgettebladselleriskalotteløgsmå stilktomater, fx cherry, blomme eller cocktailtomatpassatasaltede kaperssorte Leccino oliven, uden sten
Caponata:
  1. Skær aubergine og squash i mellemstore tern.
  2. Snit bladselleri, skalotteløg og hvidløg i små tern, og halver cherrytomaterne.
  3. Varm et godt skvæt olie op på en stor pande, og rist aubergine og squash, til de er fint gyldne.
  4. Tag dem af panden, tilsæt lidt ekstra olie, og sauter selleri og skalotteløg, uden at de tager farve.
  5. Tilsæt hvidløg og chili efter smag, sauter videre i 1-2 min., og rør tomatpassata og vineddike i.
  6. Krydr med salt og peber, kog saucen op, og lad den simre i 5 min.
  7. Vend aubergine, squash, cherrytomater, kapers og grofthakkede oliven i, læg låg på, og lad det simre i yderligere 10-15 min.
  8. Tag gryden af varmen, smag til med sukker, vineddike, salt og peber, og lad caponataen køle ned til stuetemperatur.

NB: Serveres stuetempereret!

rib eye steaks
Rib eye:
  1. Tag ribeyesteaks ud af køleskabet, drys krydderrubben på begge sider, og pres det let ned i kødet. Ret formen på kødet op med dine hænder, så det er flot og ensartet i tykkelsen.
  2. Sæt evt. bøffen på køl i et par timer eller mere. 1 time før du skal grille kødet, tages det ud fra køl, så det kan få stuetemperatur.
  3. Sørg for, at grillen er meget varm.
  4. Grill nu på en meget varm grill med direkte varme i 2-3 minutter på begge sider, så du får et flot og solidt grillmønster og steg til din ønskede stegegrad. Brug meget gerne et stegetermometer, og steg til ca. 56-57 grader i kernen for en medium til rød bøf.
  5. Sørg for at krydre godt med god flagesalt. 
  6. Lad bøfferne trække med lidt tynde skiver kryddersmør over, gerne tildækket og lunt på en rist i 3-4 minutter, inden de evt. skæres i skiver og serveres.
små kartoflermesclun, mix salater
Anretning:

Drys med friskhakket persille og server.

Server sammen med sprød grøn salat vendt med lidt olivenolie og vineddike og stegte kartofler.

Bonusinfo

South American Beef Rub indeholder: urteboullion*, sød paprika, hvidløg, spidskommen, sort peber, oregano, cayenne og rosa peber. Alle ingredienser er økologiske.


*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, majsstivelse,  gærekstrakt, vand, sojabønner, porre, persille, selleri, gulerod, bukkehornsfrø, løvstikke, pastinak, solsikkeolie, gurkemeje.

 

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?