0

Grillede tunbøffer med mexicansk ”mole rub” og frisk kirsebærsalsa

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rub: Bland chilipulver, paprika, spidskommen, oregano, kakao, farin, sukker, ½ tsk. friskkværnet peber og ½ tsk. salt godt sammen.

Salsa: Halver kirsebærrene og fjern stenene. Rens chilien og hak den og skalotteløgene helt fint. Striml basilikumbladene fint og vend det hele sammen med sirup, lidt salt og peber og smag til med en smule balsamico. Lad salsaen trække i 15 min. på køl.

Fisk: Dup tunbøfferne tørre, gnid dem med krydderrub’en og lad dem hvile i 10 min. Pensl bøfferne med et tyndt lag olie og grill dem i 2-3 min. på hver side (afhængig af tykkelse) - over kul eller på en grillpande - til de kun lige har taget farve. Skær dem i tynde skiver og anret dem flot på tallerknerne. Top med kirsebærsalsa og server straks.

Server retten sammen med en cremet kartoffelsalat - gerne med frisk koriander i - og grillede majskolber med hvidløgssmør.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.