0
Grillet aubergine og grisekam med raita i fuldkornspita.

Grillet aubergine og grisekam med raita i fuldkornspita.

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Ovnen varmes op til 220 grader.
  2. Appelsinskallen rives fint og saften presses ud af appelsinen.
  3. Kamstrimlerne duppes grundigt tørre på et viskestykke eller med køkkenrulle, og puttes derefter i en frysepose eller i en skål sammen med et par spsk. olie, halvdelen af appelsinskallen og -saften, 2 spsk. sukker eller honning, salt og peber samt evt. chilliflager/chillisauce.
    Masser kødet grundigt og lad det trække på køkkenbordet mens grøntsagerne tilberedes.
  4. Auberginerne skæres i ca. 2 cm tykke skiver, og lægges i et enkelt lag på en bageplade beklædt med bagepapir.
    Dryp rigeligt oliven eller -rapsolie over, resten af appelsinsaften, salt, peber og en smule sukker. Skiverne bages i ovnen til de er helt møre, ca. 10-15 minutter. Vend dem når de bliver brune. Lad dem hvile, pakket ind i bagepapir eller folie.
  5. Raita: Del agurken på langs, og brug en lille ske til at skrabe kernerne ud.  Agurken skæres i så fine tern som man synes, og kommes ned i en skål.
    Tomaterne deles, kernerne presses ud (tomaterne går i stykker og det skal de), og skæres i tern.  Løget skæres i fine skiver og alle grøntsagerne blandes i skålen, sammen med yoghurt og et par spsk. olivenolie, samt salt og peber.
    1-2 finthakkede hvidløgsfed kan tilsættes, hvis man har.
  6. I en stor pande ristes spidskommen til den dufter, hvorefter grisekødet/marinaden tilsættes. Steg kødet ved høj varme til væden er væk ca. 2-3 min. Tag panden fra varmen, læg låg på og lad trække nogle minutter. Brug heller for lidt spidskommen end for meget.
  7. Pitabrødene deles i halve, fugtes med lidt vand på begge sider (brug evt. fingrene til at "sprøjte" med), lunes i den varme ovn et minuts tid, og lægges derefter pakket ind et viskestykke i en kurv - på den måde holder de sig fint bløde.
Anretning

Auberginer, raita og kød anrettes i flade skåle, og dryppes med olivenolie og det sidste appelsinskal. Giv evt. chillisauce til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?