0
Grillet bundgarnsmakrel med spaghetti, tomat og courgette

Grillet bundgarnsmakrel med spaghetti, tomat og courgette

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Rids fileterne med 3-4 snit på skindsiden - dette bevirker at de ikke krøller så meget når de steges eller grilles. Skær evt. den lille bræmme af ben væk (se video ovenover) der sidder i fileten - dette gøres nemt med et lille snit på hver side af benene lige ned til skindet - uden at skære igennem., Nu kan bræmmen af ben rykkes forsigtigt af. Krydr med salt og peber på kødsiden. Grill eller steg dem gyldne på skindsiden. Ved stegning på pande steges de i lidt olie på en varm pande, steg fileterne i 2-3 min. - kun på skindsiden. Vend fisken og tæl til 10 - VOILÀ - nu er den klar! Griller du så sørg for at pensle skindet med lidt olivenolie. Grill på meget varm grill med rene riste eller grill i en dobbeltsidet "fiskevender".

Spaghetti: Køb pasta af god kvalitet - den bedste du kan finde. Køb tørret - IKKE frisk. Denne ret er SÅ simpel at den kræver de bedste råvarer. Kog spaghettien efter anvisning på posen/pakken - husk dog at den gerne må være lidt al dente (have bid).

Grøntsager: Skær courgetter, tomater og peberfrugt i rustikke stykker. Skræl og skær også løgene i lidt mindre stykker. Pil og skær hvidløget i tynde skiver og sauter dem i olivenolie på en stor pande. Når hvidløget begynder at blive gyldent tilsættes grøntsagerne. Steg dem på alle sider så de tager farve og bliver gyldne. Når grøntsagerne er ved at mørne tilsættes hakket basilikum og der smages til med salt og peber. Vend kogt drænet spaghetti i sammen med sorte oliven og tilfør resten af olivenolien. Riv halvdelen af parmesanen i og vend det hele rundt

Anretning: Som vist på billedet med lidt flager af parmesan.

Server sammen med godt brød og gerne en grøn salat eller en krydderurtesalat.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?